AKTUELLA ANSÖKNINGSTIDER
12

Centrala utdelningen - Arbetsstipendier

Stipendium för eget konstnärligt arbete på heltid för 1-3 år. Arbetsstipendierna riktar sig till professionella konstnärer, hantverkare, kulturjournalister och kritiker. Ansökan ska innehålla en plan och arbetsprov.

Kriterier

Ett arbetsstipendium förutsätter tjänstledighet från eventuell arbetsgivare under stipendietiden och ges inte för kortare tid än ett år. Stipendium för eget konstnärligt arbete under kortare tid än ett år anses vara bidrag för projekt, se November/Privatpersoner och arbetsgrupper. Man kan ansöka om båda, men kan beviljas bara det ena.

Pensionärer kan inte få arbetsstipendium. Den som bor i en Standertskjöld-lägenhet kan inte få arbetsstipendium.

Ansökningstiden

Ansökningstiden är 1-30 november.

Summa

24 000 euro/år

Besked om beslut

Beskeden skickas i månadsskiftet mars - april till den e-postadress som finns i ansökan.

Redovisningen

Redovisningen inlämnas elektroniskt inom ett år efter att bidraget i sin helhet utbetalats.

Obs!

Arbetsprov lämnas in elektroniskt i samband med ansökan. Information om beskattning och sociala avgifter: www.skatt.fi och www.lpa.fi.

Ett arbetsprov är:
digital portfolio,textprover eller hänvisningar till tidigare publicerat material, hänvisningar till webbsida med portfolio, hänvisningar till material på t.ex. YouTube eller Vimeo (bifoga eventuellt lösenord).

Ladda inte upp enskilda bilder utan lägg alla bilder i ett pdf-dokument. Länka inte direkt till material i molntjänster som t.ex. Dropbox eller Google Drive, ladda upp materialet i stället.

För mera information, kontakta:

Annika Pråhl

annika.prahl(at)kulturfonden.fi