Tillbaka
15.3.23   (Redigerad 16.3.23)   |   Nyheter

Kan jag få flera arbetsstipendier samtidigt?

Är du en av de cirka 330 konstnärer som fick avslag på din ansökan om ett arbetsstipendium?
Kanske du nyligen har beviljats ett arbetsstipendium av någon annan finansiär?

Vi vill att så många som möjligt ska få chans att ägna sig åt sin konst under ett helt år. Därför ger vi avslag på din arbetsstipendieansökan om du för samma period redan har beviljats ett arbetsstipendium av en annan finansiär.

Under månaderna då vi bereder ansökningarna vi fick i november kollar vi vem som beviljas arbetsstipendier av till exempel Suomen Kulttuurirahasto och Författareföreningen och anpassar vår utdelning till det. Vi är förstås tacksamma om du också själv minns att meddela oss om du beviljas ett stipendium av någon annan finansiär.

Arbetsstipendierna är dessutom skattefria upp till 28 000 euro per år – alltså samma belopp som våra stipendier är. Om du skulle ha fler stipendier under ett år blir inkomsten skattebelagd.

Och ännu ett tips – projektbidrag kan vi däremot bevilja också till dig som redan har ett arbetsstipendium. Det här är vi noga med att påminna våra sökande om – det är alltså oftast en bra idé att samtidigt lämna in en ansökan om både arbetsstipendium och projektbidrag till Kulturfonden.

Har du flera frågor och undringar? Kontakta oss gärna.

Kan jag få flera arbetsstipendier samtidigt?