Tillbaka
4.12.20   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Erik Lundberg: Ingenstans hemma, ingenstans vilse

Vi har inte monopol på svenskan. Språket kan förena, men också utesluta. Det finlandssvenska överlever bara om vi inkluderar, tänker ambassadör Erik Lundberg. Han har bott största delen av sitt vuxna liv utomlands och fått perspektiv på hur hans finlandssvenska identitet hjälpt honom att anpassa sig och förstå andras perspektiv.


Erik Lundberg är sedan 2018 Finlands ambassadör i Kenya. Han är född i Mariehamn och uppvuxen i Åbo. Lundberg har gjort en lång internationell karriär i bland annat Norge, Syrien, Kanada, Frankrike och USA. 

Regi: Anna Maria Joakimsdottir Hutri 

***

I Kulturfondens videoserie Ingenstans hemma, ingenstans vilse möter du sex  påverkare. Alla svenskspråkiga, alla framgångsrika och alla aktiva utomlands. Vad betyder det svenska i Finland för dem? Vilka upplevelser har satt spår, privat och professionellt? Var mår deras finlandssvenskhet bäst?

Alla sex påverkare skulle delta i Kulturfondens vårfester 2020. På grund av coronakrisen blev vi tvungna att ställa in festerna, men kan nu presentera vår videoserie istället.

Erik Lundberg: Ingenstans hemma, ingenstans vilse