Tillbaka
11.6.20   (Redigerad 12.4.21)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Martin Enroth är vår nya ombudsman i Österbotten

Martin Enroth börjar som vår nya ombudsman i Österbotten i augusti. Bild: Frida Lönnroos

Vi har valt Martin Enroth till vår nya ombudsman i Österbotten. Martin börjar jobba på Kulturfondens kansli i Vasa i augusti 2020.

Martin Enroth är ett organisationsproffs och en aktiv frilansande musiker. Sedan 2007 har han jobbat som verksamhetsledare på DUNK – De Ungas Musikförbund i Svenskfinland. Han är utbildad pedagogie magister vid Åbo Akademi (2007), har en examen i utbildningsledarskap och studerar som bäst till musikpedagog vid Yrkeshögskolan Novia.

– I Österbotten finns flera ledande konstutbildningar och ett stort kunnande på alla kulturområden. Som ombudsman i Österbotten blir det viktigt för mig att vara i tät kontakt med fältet och med alla som berörs av Svenska kulturfonden, säger Enroth.

Martin Enroth tar över efter Håkan Omars som i våras utsågs till prefekt för Institutionen för kultur inom Yrkeshögskolan Novia. Omars har jobbat på Kulturfonden sedan november 2003.

– Vi är mycket nöjda över att få Martin som vår nya medarbetare. Han känner bra till kultur- och utbildningsfältet i hela svenskspråkiga Österbotten. Martin har dessutom koll på verksamheten både på gräsrotsnivå och bland professionella, säger Sören Lillkung, vd för Svenska kulturfonden.

Noggrannare information:

Martin Enroth
040 715 46 97
martin.enroth(at)gmail.com

Martina Landén-Westerholm
kommunikationschef
040 5950817
martina.landen-westerholm(at)kulturfonden.fi

Kontakta Martina Landén-Westerholm för pressbilder på Enroth.

Martin Enroth är vår nya ombudsman i Österbotten