Tillbaka
8.10.19   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Kulturkritik, inspiration och mod på Helsingfors bokmässa

Plocka med dig en papperspåse med trycket "Här går en som läser för barn" i vår monter på Bokmässan i Helsingfors. Grafik av Ida Wikström.

På Helsingfors bokmässa bjuder vi på diskussioner om kulturkritik, ungas skrivande och mod. På fredag kan du se en diktshow som passar för barn, unga och vuxna.

I vår monter finns läsinspiratörer på plats två gånger varje mässdag. Plocka gärna med dig av våra publikationer och en papperspåse i vår monter.  Vi finns i monter 7e110.

Vi ses i Mässcentret i Helsingfors den 24-27 oktober 2019. Kom gärna och säg hej!

Scenprogram

Kritikbyrån tar fart

Torsdagen den 24 oktober kl. 14.30 på scenen Blåbärslandet

Nu höjer vi kulturkritiken. Svenska kulturfonden finansierar ett projekt som förbättrar kulturkritikernas möjligheter att verka professionellt på svenska i Finland. Intresseföreningen för finlandssvenska frilanskritiker presenterar satsningen.


Röjsfasoner

Fredagen den 25 oktober kl. 12.30 på scenen Toukola

När var du senast på diktshow? Teater Tapir bjuder på finlandssvenska dikter och några dikter av Ulf Stark. Den interaktiva Röjsfasoner-föreställningen passar för barn, unga och vuxna.


Argh? När unga läser och skriver

Lördagen den 26 oktober kl. 11.00 på scenen Kirjakallio 

Unga skriver mer än någonsin, kanske också bättre än någonsin. Eller? Jurymedlemmar i kolumntävlingen Argh? – Annette Kronholm-Cederberg, Johanna Holmström och Petter Wallenius – samtalar med Katarina von Numers-Ekman. Vinnarna i tävlingen koras.

Kolumntävlingen ordnas av Svenska modersmålslärarföreningen i Finland med bidrag av Svenska kulturfonden.


Versioner av mod

Lördagen den 26 oktober kl. 17.00 på scenen Blåbärslandet

Världen behöver modiga berättelser. Svenska journalisten och författaren Niklas Orrenius har rapporterat om extremism och rasism. Journalisten Jeanette Björkqvist har gett en röst åt fattiga och marginaliserade. Vilka är deras versioner av mod?

Monterprogram

Vi bjuder på inspiration om läsning för barn- och ungdomar.

I vår monter 7e110 bjuder läsinspiratörer på inspiration och tips två gånger per dag. Du kan träffa läsinspiratörerna:  
– på torsdag, fredag och lördag kl. 11-12 och 17-18
– på söndag kl. 11-12 och 15-16.

Bland inspiratörerna finns barn- och ungdomsförfattare, illustratörer, läsambassadörer, ordkonstledare och bibliotekarier.

Passa på att ta en selfie vid vår vägg med texten ”Här står en som läser för barn”. Vi bjuder också på material om läsning i snygga papperspåsar. Tygkassen och selfieväggen är designade av Ida Wikström.

Kulturkritik, inspiration och mod på Helsingfors bokmässa