Tillbaka
3.5.19   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Kulturfonden stöder teater på export

Vi har beviljat 35 000 euro till ACE-Production Ab för att delta i Edinburgh Fringe Festivals i augusti 2019. Med hjälp av bidraget görs bland annat en engelskspråkig version av Tove Appelgrens pjäs Honey.

Edinburgh Fringe Festivals är världens största och mest kända festival för scenkonst. Över 2 500 olika produktioner spelas dagligen – teater, komedi, dans, fysisk teater, kabaré, musikaler, operor, musik, utställningar och evenemang. Under festivalen samarbetar ACE-Production med en lokal teater i Edinburgh, Summerhall.

Kulturfonden kan bevilja bidrag för kulturexport av till exempel finländska teaterpjäser. Med hjälp av bidraget ska man öka synligheten för finländsk scenkonst internationellt, skapa turné- och samproduktionsmöjligheter och utveckla de finländska producenterna och artisternas internationella kompetenser.

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat 220 000 euro till projektet som har en helhetsbudget på nästan 300 000 euro.

***

Helsingfors den 3 maj 2019
Pressmeddelande

Närmare information:

Åsa Juslin (kommentarer)
kulturombudsman
asa.juslin(at)kulturfonden.fi
+358 50 325 0825

Martina Landén-Westerholm
informatö
martina.landen-westerholm(at)kulturfonden.fi
+358 40 59 50817

Kulturfonden stöder teater på export