Tillbaka
3.5.19   |   Nyheter

Kulturfonden stöder teater på export

Vi har beviljat 35 000 euro till ACE-Production Ab för att delta i Edinburgh Fringe Festivals i augusti 2019. Med hjälp av bidraget görs bland annat en engelskspråkig version av Tove Appelgrens pjäs Honey.

Edinburgh Fringe Festivals är världens största och mest kända festival för scenkonst. Över 2 500 olika produktioner spelas dagligen – teater, komedi, dans, fysisk teater, kabaré, musikaler, operor, musik, utställningar och evenemang. Under festivalen samarbetar ACE-Production med en lokal teater i Edinburgh, Summerhall.

Kulturfonden kan bevilja bidrag för kulturexport av till exempel finländska teaterpjäser. Med hjälp av bidraget ska man öka synligheten för finländsk scenkonst internationellt, skapa turné- och samproduktionsmöjligheter och utveckla de finländska producenterna och artisternas internationella kompetenser.

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat 220 000 euro till projektet som har en helhetsbudget på nästan 300 000 euro.

***

Helsingfors den 3 maj 2019
Pressmeddelande

Närmare information:

Åsa Juslin (kommentarer)
kulturombudsman
asa.juslin(at)kulturfonden.fi
+358 50 325 0825

Martina Landén-Westerholm
informatö
martina.landen-westerholm(at)kulturfonden.fi
+358 40 59 50817

Kulturfonden stöder teater på export