Tillbaka
14.11.17   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Är skärgård eller jordbruk din grej?

 

I november är vår allmänna ansökningstid för bidrag och stipendier. Samtidigt kan du också ansöka om bidrag från flera av våra specialfonder; bland annat  Minister Kristian Gestrins skärgårdsfond  och Henrik Nysténs testamentsfond.

 

Minister Kristian Gestrins skärgårdsfond
Fonden kan stödja svenskspråkiga, nyländska skärgårdsbor som ägnar sig åt att skydda skärgårdens miljö och  traditionella näringar. Både enskilda personer och samfund kan också få bidrag för verksamhet för miljön eller för att främja möjligheter att bygga och bo i den nyländska skärgården.

 

Henrik Nysténs testamentsfond
Organisationer, institutioner och enskilda personer kan söka bidrag från fonden för att främja jordbruket i västra Nyland. Fonden kan också stödja ungdomar från västra Nyland som utbildar sig inom jordbruk.

 

Ansök om ett bidrag från någon av de här fonderna i vårt ansökningssystem:  https://ansokan.kulturfonden.fi. Sänd din ansökan senast den 30 november 2017.

Kom ihåg att ange i rubriken för din ansökan att du söker bidrag från en av de här två fonderna.

Om du har frågor kring de här fonderna kan du kontakta ombudsman Matts Blomqvist, matts.blomqvist(at)kulturfonden.fi eller tfn 050 592 3795.

Är skärgård eller jordbruk din grej?