Tillbaka
24.10.17   (Redigerad 30.10.17)   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Vi var på Bokmässan

Kulturfonden deltog som utställare i Helsingfors bokmässa. Kanske du såg våra nya, snygga litteraturaffischer i Bokmässans svenska kvarter.

 

I vår monter 6m56 tipsade och hjälpte våra ombudsmän inför den stora ansökningsomgång i november.

 

Svenskspråkig litteratur på

Under Bokmässan lanserade vi våra litteraturaffischer. Vi har låtit översätta korta utdrag från åtta välkända verk av finlandssvenska författare. Utdragen har översatts till arabiska, estniska, persiska, ryska, somaliska, spanska, turkiska och vietnamesiska. Språk som talas av många invandrare i Finland. Med affischerna vill vi uppmuntra finländare med andra modersmål än svenska och finska att bekanta sig med litterära texter som skrivits på svenska i Finland.

 

Bokkatalogen 2017

I vår monter delade vi också ut Bokkatalogen 2017. Bokkatalogen utkom lämpligt till Bokmässan och anlände till Mässcentret direkt från tryckeriet.

 

Vem vann årets Argh?

Fredagen den 27 oktober kl. 11.30 på Totti-scenen belönade vi årets pristagare i skrivartävlingen Argh? Skrivartävlingen, som ordnades för sjätte gången, riktar sig till studerande i svenskspråkiga gymnasier och yrkesutbildningar i Finland. På plats vid prisutdelningen var pristagarna och jurymedlemmarna, studerande och lärare från pristagarnas skolor. Läs mera om prisutdelningen och pristagarna här.

Vi var på Bokmässan