Tillbaka
16.10.17   (Redigerad 17.10.17)   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Seminarium om flerspråkig fritid

I november ordnas seminariet Flerspråkig fritid – Strategier och modeller för språköverskridande och språkstärkande fritidsverksamhet.

Inom Kulturfondens program ”Ung på svenska” har ett flertal projekt sedan 2014 arbetat för att stärka svenskan och främja samförståndet mellan svenska och andra språkgrupper i Finland. Målgruppen har varit barn och unga i åldern 0­–13.

Seminariet är torsdagen den 9 november i Helsingfors universitets utrymmen vid Brobergsterrassen 3 och 5. Flerspråkig fritid-seminariet ordnas i samarbete med Finlands Svenska Idrott, Helsingfors universitet och Natur och Miljö.

Programmet består av två delar:

kl. 12.00-16.00

Representanter för femton projekt berättar om sina erfarenheter av flerspråkig fritidsverksamhet. En forskargrupp som har följt med verksamheten inom en del av projekten bidrar med sitt perspektiv. Förmiddagens program riktar sig till alla som är intresserade av Ung på svenska-programmet.

kl. 16.00–19.00

Vid tematiska stationer diskuterar vi strategier och modeller i praktiken, ledares språkanvändning och olika språkstärkande verktyg och metoder. Eftermiddagens program riktar sig till alla som är intresserade av flerspråkig fritidsverksamhet.

Deltagarna bjuds på en lätt måltid och kaffe/te med tilltugg.

Du kan anmäla dig till antingen den ena eller båda delarna av seminariet. Anmäl dig senast senast den 3 november via länken https://goo.gl/soRNmi

Seminarium om flerspråkig fritid

Bild: Pixabay