Tillbaka
11.1.17   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Språkbadsstipendier för journalister

Nu kan du som är yrkesverksam journalist i Sverige ansöka om Svenska kulturfondens och Konstsamfundets stipendier för journalister.

Vem kan ansöka?

Du som är yrkesverksam journalist i Sverige kan i februari ansöka om ett språkbadsstipendium. Med hjälp av stipendiet kan du bada i finlandssvenska genom att jobba vid en svenskspråkig tidningsredaktion i Finland under 1-3 månader. Stipendiet täcker dina kostnader för lönebortfall, resor och logi. De praktiska arrangemangen kring praktiken sköter du själv.

 

Ansök så här

Innan du gör din ansökan måste du avtala om språkbadspraktiken med en tidningsredaktion i Finland. Du ansöker sedan om stipendiet elektroniskt här. Vi vill ha din ansökan senast 28.2.2017. Via ansökningsprogrammet hittar du också noggrannare anvisningar för ansökan.

 

Har du frågor?

Kulturombudsman Annika Pråhl på Svenska kulturfonden ger närmare information om stipendierna. Kontakta Annika per telefon +358 50 566 64 74 eller e-post annika.prahl@kulturfonden.fi.

Språkbadsstipendier för journalister