Tillbaka
22.12.16   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Elfvik-ateljéerna tar form

I början av år 2017 ska Elfvik-ateljéerna vara klara för inflyttning. Om du handlar snabbt, hinner du ännu meddela intresse för en stipendiebostad i Victoriakvarteret på Busholmen i Helsingfors.

Svenska kulturfonden äger Elfvik-ateljéerna via Lise och Thelma Standertskjölds specialfond.

Elfvik-ateljéerna hyr vi ut som stipendiebostäder till svenskspråkiga professionella konstnärer. Ateljélägenheterna hyrs ut på fem år. Ateljélägenheternas storlek varierar mellan 68,5 och 106,5 m². Bekanta dig med planritningarna för lägenheterna här.

Hyran fastställs i ett senare skede, men kommer att bestå av bostadsvederlag och en mindre förhöjning. Regler för utyrning av lägenheter i Victoriakvarteret.

 

Intresserad?
Vill du anmäla dig till intresselistan för bostäderna? Kontakta Kulturfondens ekonomichef Barbro Löfqvist (tfn +358 50 531 9185 eller barbro.lofqvist(at)kulturfonden.fi).

 

Lise och Thelma Standertskjölds fond
Lise och Thelma Standertskjölds fond grundades i enlighet med Lise och Thelma Standertskjölds inbördes testamente 31.5.1955 och Lise Standertskjölds tilläggstestamente 19.12.1965. Testamentets bestämmelser fullföljs genom att medlen används till i första hand bostäder ”för svenskspråkiga skådespelare och konstnärer i Finland, vilka är i behov av rekreation, vård eller pensionärsbostäder”. Fonden äger 33 lägenheter i Folkhälsans seniorhus Majblomman i Helsingfors och Vindängen i Esbo.

 

Elfvik-ateljéerna tar form