Novembertips

Här har vi samlat tips till dig som söker bidrag från Kulturfonden i november.

Våra tipsfilmer 2018

Foto: Nina Nordström

Vad har en samhällsanalytiker och en skådespelare gemensamt? Vi lät Kaisa Kepsu och Simon Häger fundera över saga, sanning och i vilket projekt de kunde mötas. Vem kunde bli din otippade samarbetspartner nästa år? Ansök om bidrag i november.

 

Våga gå din egen väg, säger dansaren Karin Eklund. Karin har öppnat en egen dansstudio Åbo och förverkligar nu sitt äventyr. Vilket är ditt äventyr? I november kan du ansöka om bidrag från Kulturfonden.

 

När ska man vara kreativ? Just nu är alltid den bästa tiden, säger uppfinnaren Perttu Pölönen. ”Koko maailma on avoinna, tarvitaan vain rohkeutta.” Har du en kreativ projektidé? Ansök om bidrag i november.

 

Vägen från idé till resultat är lång. På vägen är det lätt att hänga upp sig på många detaljer. Lita på din första idé, tipsar artisten Emma Kemppainen. Behöver du bidrag för att genomföra din idé? Du kan ansöka om bidrag från Kulturfonden i november. Foto: Nina Nordström

 

Kvalitet skapas inte bara på en proffsscen. Det viktiga är att man lyckas beröra, säger musikalartisten Ksenia Timoshenko. Hur vill du beröra? Ansök om bidrag i november.

 

Kunskap, passion och nyfikenhet. Det hoppas Sören Lillkung, Kulturfondens nya vd, att vi får se mycket av i vårt ansökningssystem nu i november. Vad händer då du blir riktigt nyfiken? Ansök om bidrag i november.

 

Filmer från 2017

Foto: Nina Nordström
Det är dags att gnugga geniknölarna med tanke på din ansökan till Kulturfonden. Börja med att beställa nytt lösenord, det behövs i år. Fondens it-chef Peter har goda nyheter och smarta tips.

Svenska kulturfonden vill att du lyckas med din ansökan. Ombudsmännen Sonja och BJ ger dej en het checklista att pricka av före du sänder in din ansökan. Mellan den 1 och 30 november kan du ansöka om alla våra bidrag.

Har du en spännande projektidé du vill förverkliga eller drömmer du om att utvecklas som professionell konst- och kulturarbetare under en längre period? Ansöker du om projektbidrag eller arbetsstipendium? Anna reder ut begreppen för att hjälpa dej göra rätt typ av ansökan.

Hallå pedagoger! I november kan skolor, dagisar och eftisar söka bidrag för kulturbesök, till exempel till teatrar eller konserter. Linnéa och hennes pappa Matts, ombudsman på Kulturfonden, vet mera.