Tillbaka
3.12.20   |   Nyheter

Siri Fagerudd: Jag är rätt bra på svenska ändå

Låt det finska språket ge dina vingar luft. Skådespelare Siri Fagerudds ”favoritsyssla” är att förklara för stockholmarna varför hon är så bra på sitt modersmål, svenska. Egentligen är hon olidligt trött på okunskapen.

Siri Fagerudd utexaminerades som skådespelare ifjol. Vi har bland annat sett henne i tv-serierna Vakuum och Tjockare än vatten, i pjäsen Projekt Moder på Strindbergs intima teater, och i hennes populära instagramflöde. Hon är född i Helsingfors, uppvuxen i Larsmo och Vasa och bosatt i Sverige.

Regi: Anna Maria Joakimsdottir Hutri

I Kulturfondens videoserie Ingenstans hemma, ingenstans vilse möter du sex påverkare. Alla svenskspråkiga, alla framgångsrika och alla aktiva utomlands. Vad betyder det svenska i Finland för dem? Vilka upplevelser har satt spår, privat och professionellt? Var mår deras finlandssvenskhet bäst?

Alla sex påverkare skulle delta i Kulturfondens vårfester 2020. På grund av coronakrisen blev vi tvungna att ställa in festerna, men kan nu presentera vår videoserie istället.

Siri Fagerudd: Jag är rätt bra på svenska ändå

Skådespelare Siri Fagerudds ”favoritsyssla” är att förklara för stockholmarna varför hon är så bra på sitt modersmål, svenska. Egentligen är hon olidligt trött på okunskapen.