Tillbaka
6.11.20   |   Nyheter

Körer – satsa på nyheter och kvalitet

Coronakrisen har förändrat också körernas verksamhet. Nu är det läge för utveckling. I den här videon tipsar våra ombudsmän Martin Enroth och Matts Blomqvist om vad körer ska tänka på.

Under coronakrisen hoppas vi att körer tar tid för att utvecklas. Kanske kören kan utveckla sin repertoar med nytt och kvalitativt innehåll? Eller boka in en session med en vokalcoach eller gästdirigent? Öva in ny repertoar? Om kören är en förening – kanske föreningsstrukturen behöver utvecklas?

Tänk ändå på rådande restriktioner och rekommendationer.

Körer kan också ansöka om bidrag för projekt och för verksamhet. Vi beviljar bidrag till både amatör- och yrkeskörer. Vi beviljar gärna bidrag till projekt som stärker barnkörer.

Vi ser gärna att körer ansöker om bidrag gör inkluderande projekt och olika samarbeten.

Vi kan inte bevilja bidrag för deltagaravgifter för evenemang som Kulturfonden finansierar. Vi kan inte heller bevilja bidrag för dirigentens lön om kören verkar under ett medborgarinstitut.

Välkommen med din ansökan!

#ansökinovember

Film: Pop Up Studio

Körer – satsa på nyheter och kvalitet

Coronakrisen har förändrat också körernas verksamhet. Nu är det läge för utveckling. Bild från konserten Spegling år 2017. Bilden är tagen av Fotofabriken.