Tillbaka
4.11.20   |   Nyheter

Fyra nyheter för forskare

År 2020 har vi flera nyheter för dig som ansöker om bidrag för forskning. I det här videoklippet presenterar våra utbildningsombudsmän Berndt-Johan Lindström och Katarina von Numers-Ekman nyheterna inom forskning.  

Samfund som ansöker om bidrag för vetenskaplig forskning använder den nya blanketten November – Samfund/vetenskaplig forskning.

Doktorander – alltså privatpersoner som gör ansökan i eget namn – använder fortsättningsvis blanketten November – Doktorandstipendier. Ett helårsstipendium för doktorander är nu 26 000 euro.

Vi beviljar bidrag till forskning inom humaniora, pedagogik, samhällsvetenskaper och ekonomi där själva forskningsämnet anknyter till det svenska i Finland.

Forskningsfinansiering för medicin och naturvetenskaplig forskning beviljar ur våra specialfonder. Här kan du läsa mer om våra specialfonder för naturvetenskaplig forskning.

Kulturfonden är från och med det här året med i Datalagret för forskningsinformation. Det betyder att en del av informationen du angett i ansökningsblanketten automatiskt skickas vidare till datalagret och publiceras på nätet om du får ett positivt finansieringsbeslut från oss.

Forskare kan ansöka om resebidrag under hela året. Använd då blanketten Fortbildningsstipendier – utbildning.

Välkommen med din ansökan!

#ansökinovember

Film: Pop Up Studio

Fyra nyheter för forskare

Vi tar också emot ansökningar om bidrag för forskning inom vissa naturvetenskapliga ämnen.